FC Hyena

Info

Eten

Films

Alice in Wonderland (1951)

Alice in Wonderland (1951)


Regie Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Duur 75 min
Genre Animatiefilm
Cast Kathryn Beaumont, Ed Wynn, Richard Haydn, Sterling Holloway, Jerry Colonna, Verna Felton, J. Pat O'Malley, Bill Thompson, Joseph Kearns, Dink Trout, James MacDonald
Land VS
Taal Nederlands

Alice in Wonderland is een Amerikaanse animatiefilm uit 1951, geproduceerd door The Walt Disney Company. Het is de13e animatiefilm van Disney. De film is gebaseerd op Alice's Adventures in Wonderland, een fantasyboek uit 1865 van Lewis Carroll.

Van iedere film is er een vertoning op zondag om 11.30 Nederlands gesproken en op woensdag om 19.00 in het Engels met Nederlandse ondertiteling.

Ergens op het platteland van Engeland luistert Alice, een jong meisje, naar wat haar grotere zus voorleest uit een geschiedenisboek. Alice heeft geen interesse in wat haar zus allemaal vertelt. Dan ziet ze ineens het Witte Konijn met een klok in zijn hand, dat duidelijk enorme haast heeft. Alice ontsnapt aan de aandacht van haar zus en volgt het dier een hol onder de grond in. Ze valt in een diep gat en komt terecht bij een deur met een pratende deurknop.