FC Hyena

Info

Eten

Films

Ammehoela Film Festival

Ammehoela Film Festival


Regie Diverse
Duur 13:00 - 01:00
Genre Diverse
Cast Diverse
Land Nederland
Taal Diverse

Het Ammehoela Film Festival is een nieuw podium voor Nederlandse film- en andere beeldmakers. Ze staan weer klaar om jouw Paaszaterdag draaglijk te maken.

In de twee zalen van de nieuwste bioscoop van Amsterdam-Noord worden korte en lange fictie- en non-fictie films gedraaid die qua vorm of inhoud iets te zeggen hebben.

Het festival duurt van 13:00 tot 01:00. Voor de vriendelijke prijs van €15 ben je de hele dag en nacht onder de pannen. En dan de locatie! FC Hyena ligt aan de rand van aangeharkt Amsterdam. Ammehoela heeft de filmfestivalprimeur in deze voetballoze FC, die alleen vanwege zijn ruige rafelrand al het bezoeken waard is.

Tijdens dit net-te-hippe 1-daagse festival op 31 maart komen beginnende en gevestigde makers samen om hun werk te vertonen, elkaar te ontmoeten en het publieke debat over Nederlandse beeldcultuur aan te gaan. En het publieke debet aan Nederlandse beeldcultuur tegen te gaan. En de publieke dibbes van de Nederlandse beeldcultuur gade te slaan.

Ammehoela zoekt het randje op, en ‘oeps!’, gaat er af en toe overheen. We vertonen tegendraadse, brutale, eigenzinnige, onafhankelijke, creatieve en geëngageerde pareltjes uit de schatkamers van de Nederlandse audiovisuele (onder)wereld.

Die variëteit vind je terug in het programma, waarin de vaak kortere producties op thema zijn gesorteerd in blokken. Hiermee slaat Ammehoela Film Festival een brug tussen online video, videokunst, fictie, documentaire en nieuwe media.

Alle makers zijn aanwezig voor een Q&A en zijn benaderbaar. Daarnaast is er een zijprogrammering met muziek, visuele kunst, performances en workshops.

Ammehoela Film Festival. Je kan wel zonder, maar dat wil je niet!

  • Verschillende filmgenres in één blok, per thema
  • Alle makers aanwezig
  • Zijprogramering met muziek, performance, workshops en kunst
Profielfoto Ammehoela