FC Hyena

Info

Eten

Films

Bambi (1942)

Bambi (1942)


Regie Supervising director: David Hand Sequence directors: James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield, Norman Wright
Duur 70 min
Genre Animatiefilm
Cast
Land VS
Taal Nederlands

Bambi is een Amerikaanse tekenfilm uit 1942 van Walt Disney over het gelijknamige witstaarthertje. De regisseur was David Dodd Hand en de hoofdontwerper van de decors was Tyrus Wong. Het is de vijfde lange animatiefilm van Disney.

Van iedere film is er een vertoning op zondag om 11.30 Nederlands gesproken en op woensdag om 19.00 in het Engels met Nederlandse ondertiteling.

De film verscheen op 13 augustus 1942, maar men was al in 1937 begonnen met de voorbereidingen. Een vervolg, Bambi II, werd uitgebracht in 2006.

De film is gebaseerd op het boek Bambi, ein Leben im Walde (1923) van de Oostenrijks-Hongaarse auteur Felix Salten. In de film is Bambi een witstaarthert, in het boek dat de basis vormt voor de film is hij een ree. Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, maar zijn geluk slaat al gauw om als zijn moeder doodgeschoten wordt door jagers (die overigens nooit in beeld te zien zijn). Bambi leert overleven en wordt verliefd. Op een dag komen de jagers weer langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, de Grote Prins, en om de andere herten in veiligheid te brengen.