FC Hyena

Info

Eten

Films

Blade Runner 2049

Tijden laden...
 

Blade Runner 2049


Regie Denis Villeneuve
Duur 163 minuten
Genre Sciencefiction
Cast Ryan Gosling, Sylvia Hoeks, Sallie Harmsen, Harrison Ford, Mackenzie Davis, Jared Leto, Barkhad Abdhi, Dave Bautista, Ana de Armas
Land Verenigd Koninkrijk, VS, Canada
Taal Engels

Blade Runner 2049' is misschien wel de meest geanticipeerde film van dit najaar! Bijna exact 35 jaar geleden verscheen het meesterwerk 'Blade Runner' (1982) van de legendarische regisseur Ridley Scott. Eindelijk durfde iemand het aan om een vervolg te maken: niemand minder dan een van grote regisseurs van onze tijd Denis Villeneuve (Arrival, Prisoners, Sicario). 

In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’ politieagent K. (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de al bijna dertig jaar verdwenen ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford die terugkeert in zijn rol). Blade Runner 2049 is meer dan een doeltreffende ode aan het origineel; de magistrale beelden van de beroemde cameraman Roger Deakins is oogstrelend, het verhaal is meeslepend en de cast uitmuntend. Naast bekende gezichten uit Hollywood zoals Jared Leto en Robin Wright zijn er ook een aantal Nederlandse actrices te bewonderen. In het origineel vertolkte Rutger Hauer een iconische rol, nu is het de beurt aan Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen om de honneurs waar te nemen.