FC Hyena

Info

Eten

Films

Cees Holtkamp - Kings of Pastry (Food + Film)

Cees Holtkamp - Kings of Pastry (Food + Film)


Regie Chris Hegedus, D. A. Pennebaker
Duur 84 min
Genre Documentaire
Cast Jacquy Pfeiffer, Sébastien Canonne - MOF, Rachel Beaudry, Philippe Rigollot, Stephane Glacier - MOF, Regis Lazard, Frederique Lazard, Philippe Urraca - MOF
Land VS
Taal Engels

Op maandag 16 september trappen we af met een nieuwe reeks FOOD + FILM-avonden. Deze eerste editie is de hoofdgast Cees Holtkamp. Holtkamp trekt na zijn opleiding naar Amsterdam. Daar begint hij samen met zijn vrouw een banketbakkerij. Vakbekwaamheid en vooral zijn drang naar perfectie brengen hem ver: banketbakkerij Holtkamp wordt een begrip tot buiten de stadsgrenzen. Zijn filmkeuze: Kings Of Pastry (2010) van wijlen regisseur D.A Pennebaker en Chris Hegedus.

In Kings of Pastry vertrekken zestien Franse patissiers van de bovenste plank voor drie dagen naar Lyon. Ze steken de handen uit de mouwen en werken hard om de beste patissier van Frankrijk te worden, een droom voor hen allen. Hun strijd en de spanning van de koks wordt op de voet gevolgd.

In deze film van D.A. Pennebaker en Chris Hegedus zien we onder andere de chefkok Jacquy Pfeiffer, de oprichter van de Chicago's French Pastry School. Behalve hem zien we ook de chefkok Philippe Rigollot van Maison Pic, het enige Franse driesterrenrestaurant dat wordt gerund door een vrouw.