FC Hyena

Info

Eten

Films

IN-EDIT Festival 2021

Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan

Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan


Regie Julien Temple
Duur 124 minuten
Genre muziekdocumentaire
Land VS
Taal Engels

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder bij FC Hyena. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'Crock Of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan' van regisseur Julien Temple (The Filth And The Fury, The Great Rock 'n' Roll Swindle) en producer Johnny Depp!

Crock Of Gold volgt het turbulente leven van de legendarische Ierse singer-songwriter Shane MacGowan van The Pogues, de iconische Iers-Engelse Celtic punkband die traditionele Ierse folk combineert met de rauwe energie van punkrock.

Ruw, schaamteloos en zonder angst geven MacGowan’s nummers een reflectie weer van zijn leven waarin alcohol, God, verlossing en romantiek met elkaar verweven zijn en hem hebben gemaakt tot wie hij is. Zijn kijk op de wereld, gevoel voor humor en grote hoeveelheid kennis over geschiedenis, spiritualiteit en populaire cultuur worden overal gevangen door de kracht van de lens van Julien Temple. De film heeft de Special Jury Prize ontvangen op het San Sebastian International Film Festival.