FC Hyena

Info

Eten

Films

Don't Look Up

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

Don't Look Up


Regie Adam McKay
Duur 139 min.
Genre Komedie, drama
Cast Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry
Land VS
Taal Engels

Adam McKay volgt zijn Oscar-winnaars The Big Short (2016) en Vice (2018) op met - a dead serious and hilarious end of the world comedy that feels like 'Melancholia’ meets ‘Dr. Strangelove'.

McKay werkte maandenlang samen met DiCaprio aan het script van Don't Look Up alvorens de acteur zich officieel aan de film commiteerde. Op typische McKay-wijze liet hij zijn acteurs vervolgens volledig vrij als het om improvisatie gaat. Een scene die zich bijvoorbeeld afspeelt in het Witte Huis duurde twee dagen om te filmen. Twee dagen waarin de cast niets anders deed dan improviseren. De scène bleek 16 minuten lang te zijn geworden, maar moest worden ingekort voor de bioscooprelease van de film. Meryl Streep, Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio kwalificeren zich met deze film opnieuw voor de Oscar-race. De met sterren bezaadide cast van de film bestaat verder Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Cate Blanchett, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande en Scott “Kid Cudi” Mescudi.


Synopsis

De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave. Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry). Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!