FC Hyena

Info

Eten

Films

Druk

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

Druk


Regie Thomas Vinterberg
Duur 116 minuten
Genre Drama, Komedie
Cast Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
Land Denemarken
Taal Deens

Het nieuwe Deense drama van de gevierde regisseur Thomas Vinterberg van Festen (1998) en Jagten (2012) is een zeer goed ontvangen, zwart komisch drama over een viertal bevriende docenten dat besluit te onderzoeken of het lesgeven ze beter afgaat onder enige invloed van alcohol.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

"Take one part deftly directed tragicomedy, add a dash of Mads Mikkelsen in vintage form, and you've got Another Round -- an intoxicating look at midlife crises."

★★★★ - Rotten Tomatoes (93%)