FC Hyena

Info

Eten

Films

FULL MOON #1: Rijksakademie

FULL MOON #1: Rijksakademie


Duur 120 min
Genre Presentatie
Taal Nederlands

FULL MOON is een maandelijks terugkerende avond waarbij videokunst wordt getoond in de ultracomfortabele setting van FC Hyena. Want eerlijk is eerlijk: in een museum of galerie heb je niet altijd tijd om alle video’s af te kijken. Dus wissel het harde museumbankje en de groezelige koptelefoon in voor zachte kussens, een glas goede wijn en een hapje, en kom videokunst kijken in de bios (met je Cineville pas!).

Curatoren Robbie Schweiger en Marian Cousijn stellen iedere maand een programma samen van videokunstwerken die de moeite waard zijn om in alle rust te bekijken. De programmering is een mix van opkomend talent, grote namen en obscure experimenten.

Voor FULL MOON #1 maakten ze een selectie uit de video’s die afgelopen november te zien waren op de Rijksakademie: het residency-programma waar toptalenten van over de hele wereld zich twee jaar lang ongestoord met hun kunst bezig kunnen houden. Veel alumni zijn uitgegroeid tot grote namen in de kunstwereld - goede kans dus dat je vanavond toekomstige sterren ontdekt! Van een bloedstollende achtervolging door de gangen van de Rijksakademie tot een ongemakkelijk interview met een Indonesiëveteraan en een trippy berglandschap: het komt allemaal voorbij. De curatoren leiden de films kort in en er is gelegenheid om vragen te stellen aan een aantal kunstenaars zelf.

Kunstenaars: Kévin Bray, Anna Dasovic, Maurice van Es, Ana María Gómez López, Kubilay Mert Ural, CHE Onejoon, Zamir Suleymanov, Marieke Zwart