FC Hyena

Info

Eten

Films

Ghostbusters: Afterlife

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

Ghostbusters: Afterlife


Regie Jason Reitman
Duur 124 min.
Genre actie, avontuur, komedie
Cast Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Paul Rudd
Land VS
Taal Engels

In tegenstelling tot Paul Feig’s Ghostbusters film uit 2016 voelt deze Ghostbusters: Afterlife als een soort van vervolg op de eerste twee delen. Het verhaal speelt zich namelijk af in dezelfde wereld; de Ghostbusters waren die jongens die New York onder vreemde omstandigheden hebben gered in de jaren tachtig. Heden ten dage zijn ze door iedereen veelal vergeten.

Een nieuw gezin doet zijn intrede; Een alleenstaande moeder (Carrie Coon) met haar twee kinderen (Finn Wolfhard van Stranger Things en McKenna Grace) betrekken een vervallen boerderij in Summerville, Oklahoma. Hier ontdekken ze de geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten en hun verbinding met de oorspronkelijke Ghostbusters.

De Ghostbusters in deze film zijn een stuk jonger dan die in de originele films en lijken gedeeltelijk geïnspireerd te zijn geweest door het succes van Stranger Things, maar Regisseur Jason Reitman (Juno, Up in the Air) kent de franchise van zijn vader als geen ander en heeft (samen met co-schrijver Gil Keanan van Monster House) een wat je kan beschrijven als een liefdevolle ode aan de films van zijn vader gemaakt. Geheel in thema assisteert zelfs de zoon van de originele Ghostbusters-componist Elmer Bernstein bij de nieuwe film-score.