FC Hyena

Info

Eten

Films

HYENA CLASSICS: Gladiator (20th Anniversary)

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

HYENA CLASSICS: Gladiator (20th Anniversary)


Regie Ridley Scott
Duur 155 minuten
Genre Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film, Drama
Cast Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, David Schofield, John Shrapnel, Tomas Arana, Ralf Moeller, Spencer Treat Clark, David Hemmings, Tommy Flanagan, Sven-Ole Thorsen, Omid Djalili
Land Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten
Taal Engels
Jaar 2000

Ridley Scott's meesterwerk Gladiator (2000) viert dit jaar alweer zijn twingtiste verjaardag. Reden om de film weer te laten schitteren op het grote doek! Gladiator werd genomineerd voor twaalf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor beste film, beste acteur en beste geluid.

Sandalen, zand, bloed en een man die onrecht is aangedaan: tot de jaren 70 voldoende stof om een epische actiefilm te maken in de categorie Ben-Hur. De stoffige arena lag er verlaten bij totdat Scotts Gladiator in 2000 het strijdtoneel betrad. Het verhaal: de Romeinse generaal Maximus (Crowe, die een underdog uitstraling combineert met de biomechanica van een bulldozer) verslaat een noordelijk barbarenleger, maar wordt dan verraden door keizer Commodus (Phoenix). Hij wordt verkocht als slaaf en moet dan als gladiator optreden in het legendarische colosseum in Rome.