FC Hyena

Info

Eten

Films

Groenkijkers

Groenkijkers


Regie Sanne Rovers
Duur 50 min
Genre documentaire
Cast Jacques Rovers, Celine Roodhart, Nicky Castricum
Land NL
Taal Nederlands

‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt Jacques Rovers, vader van regisseur Sanne Rovers en al meer dan 35 jaar beschermer van wilde planten. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. Dit werd het uitgangspunt voor de film Groenkijkers, waarin de regisseur haar gevoel van machteloosheid over de teloorgang van de natuur omzet in een visuele ode aan natuurbeschermers. Naast haar vader ontmoeten we onder andere het markante trio Henk, Guido en Paul die al meer dan 20 jaar insecten tellen; de flamboyante Herman, een landgoedeigenaar op zoek naar een toekomstbestendige balans in het bos; Celine, boerendochter en vogelbeschermer in hart en nieren en Nicky, een sympathieke stadse activist met een vlindertuin. We delen hun kleine ontdekkingen en successen. Maar ervaren ook hun gevoel van wanhoop of het allemaal nog wel zin heeft. Groenkijkers is een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde voor de natuur, verdriet om wat verdwijnt en hoop om wat er kan veranderen.

Na afloop van de film is er een nagesprek met regisseur Sanne Rovers en een van de hoofdpersonages Nicky Castricum (Mot in Mokum).​

Wil je na het zien van de film aan de slag? Kom dan naar het Groenkijkersconsult in Tolhuistuin op 3 maart 2024. Een programma met stevig zelfonderzoek, inspiratie, oefeningen en handvatten om je opnieuw te verbinden met je omgeving. Met Sanne Rovers, Sholeh Rezazadeh en Bernadette van Heel.

Link: https://tolhuistuin.nl/evenementen/wordt-groenkijker-in-drie-seizoenen