FC Hyena

Info

Eten

Films

Hostiles (Re:set voorpremiere)

Tijden laden...
 

Hostiles (Re:set voorpremiere)


Regie Scott Cooper
Duur 133 min.
Genre Western
Cast Christian Bale, Rosamund Pike, Ben Foster, Peter Mullan
Land VS
Taal Engels

Re:set Film en FC Hyena presenteren dinsdag 27 maart de filmpremière van 'Hostiles'. 

Tickets voor Re:set Film zijn hier te reserveren: http://bit.ly/FbResetfilm16

Zijn we allemaal gevangenen (van een systeem) of kan spreker Wikke Monster onze blik verruimen? Wikke Monster is samen met Klaartje Freeke initiatiefneemster van de Verzoenkamer van het  Mandelahuisje in Amsterdam-Noord. Samen met een groep andere bevlogen bemiddelaars bieden zij gespreksbegeleiding aan, aan mensen uit de buurt. Als mediator en als advocaat promoten Wikke en Klaartje vergeving en verzoening in en buiten het rechtssysteem. Na zo’n 20 jaar in het vak werkzaam geweest te zijn, vroegen zij zich af waarom deze thema’s zo onderbelicht zijn en zijn zij zich erin gaan verdiepen. Wat betekenen vergeving en verzoening eigenlijk, hoe ziet het er in de praktijk uit en wat levert het op? Aan de hand van de film  Hostiles zal Wikke deze vragen met ons bespreken zodat we na afloop van deze film onszelf afvragen: is verzoening tussen gewelddadigen mogelijk en wat betekent verzoening eigenlijk voor mij? 

In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker (Christian Bale) na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne opperhoofd (Wes Studi) en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond. Tijdens de tocht van de geïsoleerde legerpost Fort Berringer in New Mexico naar de graslanden van Montana, kruisen de voormalige rivalen het pad van een jonge weduwe (Rosamund Pike), wier hele familie uitgemoord is door de Comanche stam. Samen moeten ze hun krachten bundelen om het ongenadige landschap, de vijandige stammen en de wraakzuchtige zonderlingen die op de loer liggen te overwinnen.

Re:set Film hanteert het Pay What You Like principe, dus jij bepaalt wat je betaalt na de filmvertoning. Ga naar de Facebook eventpage om voor meer info en op de hoogte te blijven.