FC Hyena

Info

Eten

Films

Hyena invites Samya Hafsaoui (Twilight, 2008)

Hyena invites Samya Hafsaoui (Twilight, 2008)


Regie Catherine Hardwicke
Duur 124 minuten
Genre Drama, Fantasy, Romantiek
Cast Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke
Land VS
Taal Engels

HYENA INVITES is een terugkerend filmprogramma waarin een prominente Nederlander zijn of haar eigen filmavond cureert en het dialoog aangaat met het publiek. Voor de editie van januari hebben wij Samya Hafsaoui (1994) gevraagd om een film te selecteren. Zij koos de 'inmiddels cult klassieker' Twilight (2008), want onlangs was het precies 10 jaar geleden dat dit romantische vampieren sprookje in de Nederlandse bioscoop verscheen. Hafsaoui was eerder BNNVARA Academy-presentatrice en is nu werkzaam voor YUNG DWDD, een onderdeel van De Wereld Draait Door.

Pak je vrienden, vriendinnen en Twihards want het is tijd om nog een keer Twilight in de bios te kijken. Draag de filmmerchandise die je nog ergens hebt liggen en ga in discussie over Team Jacob vs Team Edward met andere mensen die daar eigenlijk ook veel te oud voor zijn. Nu mag het nog 1 keertje! Tijdens de avond is er een Quiz voorafgaande aan de film. En schaam je natuurlijk niet om tijdens de film het een en ander te roepen over hoe slecht/leuk/knap alles en iedereen is!!

Twilight (2008)
Omdat het onpraktisch is om nog langer bij haar hertrouwde moeder te wonen trekt Bella (Stewart) in bij haar vader. Op haar nieuwe school komt ze naast de knappe en mysterieuze Edward (Pattinson) te zitten. Die mijdt haar als de pest, terwijl hij haar eigenlijk onweerstaanbaar vindt.