FC Hyena

Info

Eten

Films

Il Postino (1994)

Il Postino (1994)


Regie Michael Radford
Duur 108 minuten
Genre Drama, Romantiek
Cast Massimo Troisi, Philippe Noiret en Maria Grazia Cucinotta
Land Italië, Frankrijk, België
Taal Italiaans
Ondertitels Engels

Als de verbannen Cubaanse dichter Pablo Neruda aankomt op een klein Italiaans eilandje, wordt Mario ingehuurd als postbode. Hij wordt Pablo's meest toegewijde student en gebruikt de kunst van de poëzie om de lokale barvrouw te imponeren en de problemen van de arbeidersklasse aan te kaarten. Er ontstaat een innige vriendschap tussen de twee mannen en het leven van Mario is voorgoed veranderd. De film zal als inleiding een poëtische voordracht hebben en na de film is er tijd voor een Q&A met een relevante expert (namen worden spoedig bekend gemaakt).

Deze film is onderdeel van het Granate Festival 2020

Granate Festival

Tijdens de Boekenweek organiseert Granate haar jaarlijks terugkerende festival: Granate Festival. Van 7 tot en met 15 maart presenteert Granate elke dag filmvertoningen, poëzievoordrachten en masterclasses. Voor haar festival nodigt Granate kunstenaars uit die met hun woorden en beelden maatschappelijke thema’s durven aan te kaarten. Daarbij kiest Granate voor oude en nieuwe films waarin poëzie een hoofdrol speelt: films die poëzie als leidraad gebruiken, documentaires of portretten over rebelse of dwarse stijliconen in de poëzie, films over de maatschappelijke relevantie van poëzie.

Het festival is in samenwerking met de OBA, Theater de Omval, Kriterion, De Uitkijk, Torpedo Theater, FC Hyena, Cavia, Stichting DocDoc, Pakhuis de Zwijger, Oxville, De Meervaart en het Amsterdams Marionettentheater.

Granate Stichting Granate is in oktober 2012 opgericht door dichter, filmmaker en cultureel ondernemer Nafiss Nia, en heeft als doel het creëren van kansen voor professionele biculturele dichters en filmmakers, met name voormalig vluchtelingen, en het bevorderen van meer culturele diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse film en poëzie.