FC Hyena

Info

Eten

Films

IN-EDIT Festival 2021

It's Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet

It's Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet


Regie Marguerite de Bourgoing
Duur 74 minuten
Genre muziekdocumentaire
Land VS
Taal Engels

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder bij FC Hyena. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'It’s Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet ' van Marguerite de Bourgoing!

Gefilmd over een periode van tien jaar onderzoekt 'It’s Yours' hoe het mogelijk werd om een rapster te worden door middel van Twitter, Youtube en Myspace. De film volgt innovatieve en ondernemende artiesten als Wiz Khalifa, Lil B, Odd Future and Syd the Kid (The Internet) op de voet terwijl zij hiermee bezig waren. Kijk hoe de nieuwste generatie hiphop-artiesten het internet succesvol gebruikten om hun muziek en reputatie tot grote hoogte te doen stijgen. Wie heeft een voltallig team van een label nodig als je in het bezit bent van een laptop met een sterke wifi-verbinding?

Het is de dageraad van de 21e eeuw: hiphop verkoopt als warme broodjes, maar dat doen de P2P file-sharing netwerken zoals Napster ook. In minder dan 20 jaar heeft de muziekindustrie een transformatie ondergaan, met een krachtsverschuiving weg van de grote opnamestudio's en naar de artiesten zelf toe. Dit fenomeen heeft de productie van hiphop meer beïnvloed dan welk andere genre dan ook, met al zijn jonge artiesten die zichzelf beginnen te verkopen op het internet – wat uiteindelijk het ineenstorten van de muziekindustrie zoals we die kennen alleen maar heeft versterkt.