FC Hyena

Info

Eten

Films

Koen van Brunschot - Babette's Feast (Food & Film)

Tijden laden...
 

Koen van Brunschot - Babette's Feast (Food & Film)


Film Babette’s Feast (1987)
Regie Gabriel Axel
Duur 102 min + 45 min gesprek
Taal Deens, Zweeds, Frans
Ondertiteling Engels
Voertaal Q&A Nederlands
Prijs 17 euro (inclusief hapje & drankje)

Op maandag 25 maart trappen we af met een nieuwe reeks FOOD & FILM-avonden. Deze eerste editie is de hoofdgast Koen van Brunschot. Hij is chef-kok, heeft jarenlang bij Hotel de Goudfazant gewerkt en is mede-eigenaar van Cafe Restaurant De Plantage. Daarnaast werkte hij als kok in meer dan 20 restaurants én hij redde er een aantal van de ondergang. Zijn filmkeuze: Babette’s Feast (1987) van regisseur Gabriel Axel.

Gastvrouw Bianca Tan maakte jarenlang succesvolle programma’s over eten voor AT5. Meer nog dan het koken zelf waren het de mensen die haar interesseerden. In deze nieuwe reeks praat ze wederom met getalenteerde chef-koks en culinair journalisten over wat eten voor hen betekent, over alledaagse dingen maar ook over lastige zaken. Het publiek mag ook vragen stellen; Alles wat u altijd wilde weten maar niet eerder kon vragen.

Babette's Feast
Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, de prachtige dochters van een strenge Protestantse pastoor die elk aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette, die de Franse onrusten ontvlucht is, in het diep religieuze en geïsoleerde dorpje. De twee zussen besluiten haar onderdak aan te bieden in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. 14 jaar werkt Babette als hun persoonlijke huishoudster. Op een dag krijgt ze het bericht dat ze de loterij gewonnen heeft. Met het geldbedrag besluit ze de bevolking van het dorp op een enorm feestmaal te trakteren. Het wordt een diner om nooit te vergeten.

Volgende edities
22-4 - Petra Possel met keuzefilm: Les Saveurs du Palais (2012)

20-5 - Sander Overeinder met keuzefilm: The real dirt on farmer John (2005)

24-6 - Miljuschka Witzenhauzen met keuzefilm: Is nog een verrassing