FC Hyena

Info

Eten

Films

Mad Max: Fury Road (2015)

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

Mad Max: Fury Road (2015)


Regie George Miller
Duur 120 minuten
Genre actie, avontuur
Cast Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron
Land Australië, Verenigde Staten
Taal Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Voor heel even terug op het grote doek: het ronkende en glorieuze vierde deel uit de Mad Max franchise: Fury Road!

De film werd in 2015 met lof en prijzen overladen – als krankzinnig spektakel vol stunts en special effects; als SF-film met serieuze rollen voor vrouwen, en als dystopische waarschuwing voor de vernietiging van de aarde. Nu, bijna 10 jaar later, heeft de film niets aan kracht en actualiteit ingeboet, en blaast de kijker nog steeds omver.

Hold on to your seats and enjoy the ride! Valhalla!

Met Mad Max: Fury Road keerde regisseur George Miller na 30 jaar terug naar de post-apocalyptische actiefilm waarmee hij naam maakte.

Na een nucleaire oorlog is de aarde terugevallen tot een uitgedroogd woestijnlandschap. Het laatste water is in handen van de wrede alleenheerser Immortan Joe en zijn bendes.
Max Rockatansky, oftewel Mad Max (vertolkt door Mel Gibsons opvolger Tom Hardy) stuit op rebellenleidster Furiosa (Charlize Theron), die een groep door Immortan Joe gevangen vrouwen heeft weten te bevrijden. Al snel zitten Immortan en zijn krijgers Furiosa en de vrouwen op de hielen; Mad Max voegt zich bij hen in de zoektocht naar water, voedsel en nieuw land.