FC Hyena

Info

Eten

Films

Miljuschka Witzenhauzen - Ramen Shop (Food & Film)

Miljuschka Witzenhauzen - Ramen Shop (Food & Film)


Regie Eric Khoo
Duur 90 min + 45 min gesprek
Genre Drama
Cast Takumi Saito, Jeanette Aw, Seiko Matsuda, Mark Lee, Tsuyoshi Ihara, Tetsuya Bessho, Beatrice Chien
Land Singapore
Taal Cantonees, Engels, Japans, Mandarijn
Prijs 17 euro (inclusief hapje & drankje)

Op 24 juni is er weer een nieuwe Food & Film avond. Voor deze editie in deze nieuwe reeks hebben we Miljuschka Witzenhauzen als hoofdgast. Haar filmkeuze: Ramen Shop (2018) van regisseur Eric Khoo.

Gastvrouw Bianca Tan maakte jarenlang succesvolle programma’s over eten voor AT5. Meer nog dan het koken zelf waren het de mensen die haar interesseerden. In deze nieuwe reeks praat ze wederom met getalenteerde chef-koks en culinair journalisten over wat eten voor hen betekent, over alledaagse dingen maar ook over lastige zaken. Het publiek mag ook vragen stellen; Alles wat u altijd wilde weten maar niet eerder kon vragen.

Ramen Shop
Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen. Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. Ramen Shop beleefde in 2018 haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.