FC Hyena

Info

Eten

Films

MOSSY FOOT CROWDFUNDING EVENT

Tijden laden...
 

MOSSY FOOT CROWDFUNDING EVENT


"Mossy Foot": documentaire over de ziekte Podoconiosis, een vrij onbekende tropische ziekte die leidt tot pijnlijke, dikke voeten. Met deze crowdfunding willen we ons healthcare project voor podoconiosis patienten in Ethiopie steunen.

Mossy foot, ofwel podoconiosis, is een ziekte veroorzaakt door het blootvoets lopen op vulkanische gesteenten. In Ethiopië alleen al zijn er meer dan 1 miljoen patiënten. De ziekte is 100% te voorkomen door het dragen van schoenen. De behandeling is simpel en effectief; die bestaat uit het dagelijks wassen van de voeten met water & zeep, en het dragen van sokken en schoenen. Op zondag 24 februari 2019 vertonen wij de documentaire Mossy Foot, waarin het verhaal wordt verteld van een jonge vrouw genaamd Tigist die deze aandoening heeft.

Donaties gaan direct naar ons project in Ethiopië dat bestaat uit het behandelen en voorlichten van Mossy Foot patiënten. Training van lokale gezondheidswerkers en verbetering van de huidige behandeling zijn belangrijke aspecten van het project. Dit is essentieel voor een duurzame oplossing. De materialen nodig voor de behandeling (zoals zeep, verband en zalf) en preventie (schoenen, leer, lijm, draad) worden lokaal ingekocht. Sommige patiënten worden naast een behandeling ook opgeleid in een vak, bijvoorbeeld als schoenmaker. Hierdoor kunnen ze uit een vicieuze cirkel ontsnappen van ziekte en armoede.

Mossy Foot is een initiatief van Mossy Foot Project, Stichting Help Tropical Health, Lianne Cremers, Jelle Visser, Emma Birnie, professor Michèle van Vugt en Zebdewos Getahun. Het project wordt gesponsord door o.a. het Amsterdam UMC, het Albert Schweitzer Fonds en FC Hyena.

TICKETS
16:30 -19:15 € 12,50 (voor het goede doel) inclusief: film, concert & fototentoonstelling
of
16:30- 21:00 h € 60 Ticket (€ 25 voor het goede doel) inclusief: film, concert & fototentoonstelling + diner & drinks

Mossy Foot Crowdfunding Event