FC Hyena

Info

Eten

Films

IN-EDIT Festival 2021

My Darling Vivian

My Darling Vivian


Regie Matt Riddlehoover
Duur 90 minuten
Genre muziekdocumentaire
Land VS
Taal Engels

IN-EDIT Festival is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder FC Hyena. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'My Darling Vivian' van Matt Riddlehoover.

My Darling Vivian volgt het romantische, hartverscheurende en duizelingwekkende leven van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters. Een vrouw met een gigantisch tumultueus leven, wat zich gedwongen afspeelde in de schaduw van Cash.

De Johnny Cash-biopic 'Walk The Line' uit 2005 cirkelt rondom het turbulent leven van de country-legende met een bijzondere focus op zijn relatie met June Carter. Maar om de mythe achter June als zijn redder te creëren, geeft de documentaire een niet al te vleiend beeld weer van Vivian, waar Cash 13 jaar mee getrouwd was. Dit had tot gevolg dat haar publieke imago werd verkleind tot een persoon die niks meer was dan een niet steunende zeur in Cash zijn leven. Grappig genoeg schreef Cash 'Walk the Line' over haar.