FC Hyena

Info

Eten

Films

Petra Possel - Les Saveurs du Palais (Food & Film)

Petra Possel - Les Saveurs du Palais (Food & Film)


Film Les Saveurs du Palais (2012)
Regie Christian Vincent
Duur 95 min + 45 min gesprek
Taal Frans
Prijs 17 euro (inclusief hapje & drankje)
Voertaal Nederlands

Op 22 april is er weer een nieuwe Food & Film avond. Voor deze tweede editie van deze nieuwe reeks hebben we Petra Possel als hoofdgast. Haar filmkeuze: Les Saveurs du Palais (2012) van regisseur Christian Vincent.

Gastvrouw Bianca Tan maakte jarenlang succesvolle programma’s over eten voor AT5. Meer nog dan het koken zelf waren het de mensen die haar interesseerden. In deze nieuwe reeks praat ze wederom met getalenteerde chef-koks en culinair journalisten over wat eten voor hen betekent, over alledaagse dingen maar ook over lastige zaken. Het publiek mag ook vragen stellen; Alles wat u altijd wilde weten maar niet eerder kon vragen.

Les Saveurs du Palais
Hortense Laborie (Catherine Frot) is een bekende chef-kok die in de Périgord-streek, gelegen in de Dordogne, werkt en woont. Tot haar grote verbazing wordt ze door de Franse president aangesteld om de keuken te leiden op het Élysée-paleis, de officiële residentie van de president. Ondanks de jaloezie van de collega-chefs, weet Hortense zich staande te houden en met haar authentieke kookkunsten weet ze de president te verleiden...

Volgende edities
20-5 - Sander Overeinder met keuzefilm: The real dirt on farmer John (2005)

24-6 - Miljuschka Witzenhauzen met keuzefilm: Is nog een verrassing