FC Hyena

Info

Eten

Films

Spencer

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

Spencer


Regie Pablo Larraín
Duur 111 min.
Genre biografisch, drama
Cast Kristen Stewart, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall
Scenario Steven Knight
Land Duitsland, Chili, Verenigd Koninkrijk, VS
Taal Engels

Flink wat buzz rondom deze biografische film met Kristen Stewart in de hoofdrol. Prachtig geschoten, geeft de film je een plaats op de eerste rij in Lady Di's achtbaan van emoties terwijl ze probeert te navigeren door het stressvolle bestaan als een koninklijk figuur.

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel. Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Steven Knight ('Peaky Blinders', 'Hummingbird' en 'Locke') verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.