FC Hyena

Info

Eten

Films

The Batman

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

The Batman


Regie Matt Reeves
Duur 175 min.
Genre Action, Crime, Drama, Mystery
Cast Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Andy Serkis, John Turturro, Peter Sarsgaard, Jayme Lawson, Colin Farrell
Land VS
Taal Engels

Het is meer dan een oproep… Het is een waarschuwing. Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak.

Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano). Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

Matt Reeves (oa. The Planet of the Apes-franchise) heeft de film geregisseerd. Achter de schermen werd de regisseur bijgestaan door de voor een Oscar genomineerde director of photography Greig Fraser (oa. Dune, Lion). De muziek is gecomponeerd door Oscar-winnaar Michael Giacchino (van oa. de recente Spider-Man en Jurassic World-films).