FC Hyena

Info

Eten

Films

The Father

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

The Father


Regie Florian Zeller
Duur 97 minuten
Genre Drama
Cast Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell
Land VS
Taal Engels

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Een van de beste films van dit najaar!

In The Father speelt Olivia Colman (The Crown, The Favourite) de dochter Anne, ze zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

"Led by stellar performances and artfully helmed by writer-director Florian Zeller, The Father presents a devastatingly empathetic portrayal of dementia.”

★★★★★ - Rotten Tomatoes (98%)