FC Hyena

Info

Eten

Films

The Florida Project (HYENA SCREAM! - alleen toegankelijk met baby of zwanger)

Tijden laden...
 

The Florida Project (HYENA SCREAM! - alleen toegankelijk met baby of zwanger)


Regie Sean Baker
Duur 115 min.
Genre drama
Cast Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair
Land VS
Taal Engels

Hyena Scream! De gelegenheid voor moeders, vaders en verzorgers om met baby’s tot 1 jaar oud naar de bioscoop te gaan. De zaal wordt babyvriendelijk gemaakt: het geluid van de film staat zachter, de lichten gaan niet helemaal uit, elke film heeft (Nederlandse) ondertiteling en bovendien krijg je een tweezitsbank voor jou en je baby, voor de prijs van 1. Je zit alleen met jonge ouders of verzorgers, met baby’s in de zaal, dus niemand zal geërgerd omkijken als de kleine begint te huilen. Er is ook de optie de zaal te verlaten op elk moment tijdens de film.

Het concept komt uit Scandinavië, waar het een groot succes is. Eindelijk kun je er weer eens uit, zonder je baby bij de babysitter achter te hoeven laten; je neemt je baby namelijk gewoon mee! 

Als je een soon to be mama of papa bent en Hyena Scream! alvast wilt uitproberen, mag dat natuurlijk ook.

Een zes jarig meisje staat centraal in de film, tezamen met een ongeregeld zooitje van goede vrienden. Hun zomervakantie is fantastisch, bestaande uit wonderbaarlijke jeugdherinneringen, belangrijke kansen en een intrigerende ontdekkingstocht. Tegelijkertijd worstelen hun ouders, en alle andere volwassenen rondom hen, met moeilijke tijden.

The Florida Project is de tweede film van Sean Baker. Die met zijn debuutfilm Tangerine (2015) heel veel lof ontving en een verpletterende indruk maakt op het Sundance Film festival dat jaar. Met The Florida Project (2017) lijkt hij toegankelijkere film gemaakt te hebben, die enkel uitermate lovende recensies heeft ontvangen.

It is a glorious film in which warmth and compassion win out over miserabilism or irony, painted in bright blocks of sunlit colour like a child’s storybook and often happening in electrically charged magic-hour urban sunsets
The Guardian