FC Hyena

Info

Eten

Films

The French Dispatch

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

The French Dispatch


Regie Wes Anderson
Duur 108 min.
Genre Komedie
Cast Benicio Del Toro, Frances McDormand, Christoph Waltz, Adrien Brody, Timothée Chalamet, Tilda Swinton ea.
Land VS
Taal Engels

Als je naar een film van Wes Anderson kijkt, weet je het binnen enkele seconden: symmetrische composities, horizontale camerabewegingen, felle kleurblokken, sans-serif lettertypes, melancholische humor en alle andere elementen die zijn komedies onderscheiden van die van alle anderen.

Je houdt er van, of niet en The French Dispatch zal je ook niet van gedachten doen veranderen. De laatste is namelijk misschien wel de meest Anderson-film van alle Anderson-films. Anderson in het kwadraat en tot in de puntjes. Ook nu weer is zijn vakmanschap is zo overweldigend dat, tenzij je allergisch bent voor handelsmerken, je van eén ding zeker bent: er gaat niets boven The French Dispatch – behalve de andere films van Anderson natuurlijk.

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. De hoofdrollen worden vertolkt door: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray en Owen Wilson.