FC Hyena

Info

Eten

Films

The Fury of a Patient Man

Tijden laden...
 

The Fury of a Patient Man


Regie Raúl Arévalo
Duur 92
Genre thriller
Cast Antonio de la Torre, Luis Callejo, Raúl Jiménez
Land Spanje
Taal Spaans

Raúl Arévalo die het scenario schreef voor de Spaanse monster-hit 'Marshland' (2014, deze film won 44 prijzen) debuteert hier mijn zijn eigen goed ontvangen werk 'The Fury of a Patient Man'.

Deze gelauwerde Spaanse film is een eigenzinnige, spannende en dramatische thriller, waarin elementen uit de western en misdaaddrama’s van de jaren zeventig samenkomen.

Curro wordt gearresteerd na de overval op een juwelier in Madrid. Na zijn vrijlating, acht jaar later, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Bij thuiskomst ontdekt hij dat er iets veranderd is. Een andere man is Ana’s leven binnengekomen. De aanwezigheid van deze stille en mysterieuze José blijkt geen toeval. Curro wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien. Terwijl de twee mannen samen op pad gaan, stijgt de spanning en wordt duidelijk wie José is. The Fury of a Patien Man (Originele titel Tarde para la ira) is het regiedebuut van Raúl Arévalo, die één van de hoofdrollen vertolkte in La isla minima. De film werd bekroond met vele prijzen waaronder 4 Goya’s (Spaanse Oscars).