FC Hyena

Info

Eten

Films

IN-EDIT Festival 2021

The Go-Go's

The Go-Go's


Regie Alison Ellwood
Duur 97 minuten
Genre muziekdocumentaire
Land VS
Taal Engels

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder bij FC Hyena. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'The Go-Go's' van Alison Ellwood!

Met hits als 'Our Lips Are Sealed' en 'We Got the Beat' zijn The Go-Go's een van de meest succesvolle vrouwenrockband allertijden, en waren überhaupt een van de eersten. Deze documentaire draait om de bliksemsnelle opkomst van een band die geboren werd midden in de jaren '80 punkscene van LA, die niet alleen de tijdsgeest goed vatte, maar tevens aan de wieg ervan stond. Dus wij zijn trots tot over onze oren dat we de landelijke première mogen hosten!

The Go Go’s staan in de muziekgeschiedenis niet alleen te boek als een popfenomeen maar tevens als pioniers – ze hebben de rol van ‘bad girls’ niet op zich genomen, maar waren oprechte punkrockers. Deze documentaire uit 2020 geeft een waarheidsgetrouw portret van de faam, de eer, de vriendschap en de avonturen weer, maar laat ook de uitdagingen en complicaties zien die komen kijken bij het zijn van een groep jonge punkrockers, wiens aanspraak op roem voor hun eigen bestwil iets te snel kwam. Maar our lips are sealed!