FC Hyena

Info

Eten

Films

The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections


Regie Lana Wachowski
Duur 148 min.
Genre Sciencefiction, actie
Cast Keanu Reeves, Christina Ricci, Priyanka Chopra, Carrie-Anne Moss, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Ellen Hollman, Jada Pinkett Smith
Land VS
Taal Engels

Het is moeilijk om precies te zeggen wat je kunt verwachten van The Matrix Resurrections. Achttien jaar na de release van The Matrix Revolutions, het derde deel uit de reeks die het scifi-genre voorgoed heeft veranderd, brengt het vervolg Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als Neo en Trinity, twee personages die de gebeurtenissen van de laatste film niet zouden overleven. Maar goed, als het om The Matrix gaat, is alles mogelijk.

The Matrix Resurrections mag dan een vervolg zijn, het blijkt ook iets geheel nieuws en autonooms; Een mooie en rare creatie die de drie Matrix films die er aan vooraf gingen op een ingenieuze manier met zich mee draagt en de regels van de blockbuster opnieuw ondermijnt. Het is tegenwoordig moeilijk om het publiek te verrassen, maar The Matrix Resurrections krijgt het opnieuw voor mekaar.