FC Hyena

Info

Eten

Films

They Shall Not Grow Old

They Shall Not Grow Old


Regie Peter Jackson
Duur 100 min
Genre Documentaire
Land Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk
Taal Engels

Op zaterdag 4 mei is de Nationale dodenherdenking. In het kader van deze bijzondere dag vertonen we They Shall Not Grow Old, een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren. They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd.

By applying cutting-edge restoration techniques to footage shot at the time, Jackson has crafted an historical portrait of matchless immediacy and power, in which young souls lost in a century-old war stare out across the years and meet our gaze.