FC Hyena

Info

Eten

Films

Truffel Liefde

Tijden laden...
 

Truffel Liefde


Regie Jascha de Wilde, Ben Hendriks
Duur 84 min
Genre Documentaire
Land Nederland
Taal Frans

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk.

Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en zoals in de liefde daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft? Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

Op vrijdag 31 januari zal de film worden ingeleid door culinair journalist Onno Kleyn. Niet alleen is Kleyn bekend van zijn vaste rubriek in de Volkskrant, ook staan er meer dan 40 kookboeken op zijn naam. Al meerdere jaren begeleidde Onno Kleyn een truffelweekend door Italië en deze vrijdag zal hij hier bij FC Hyena met zijn kennis de truffelreis inleiden.