FC Hyena

Info

Eten

Films

West Side Story

Tijden laden...
Kan gegevens niet laden. Herlaad de pagina.
 

West Side Story


Regie Steven Spielberg
Duur 156 min.
Genre Drama, muziek
Cast Ansel Elgort, Rachel Zegler
Land VS
Taal Engels, Spaans

West Side Story is een liefdesbrief aan de klassieke Hollywood-films met magische muziek, choreografie en decorontwerp. Nieuwkomer Rachel Zegler blijkt dé filmster van de toekomst.

Na tientallen jaren een breed scala aan projecten te hebben aangepakt; van moordende haai tot oorlogsdrama, van Abraham Lincoln biopic tot VR-gaming spektakel, had zelfs een regisseur met het postuur van Spielberg een weinig grotere uitdaging kunnen aangaan; West Side Story kan namelijk beschouwd worden als hèt prototype filmmusical. Wat eerst een Broadway-sensatie was, vond zijn weg naar de mainstream als 10-voudig(!) Oscar-winnaar en groeide in de loop der tijd uit tot absolute filmklassieker.

In het licht van deze uitdaging, bewijst Spielberg dat hij na 50 jaar in het vak nog geen greintje van zijn vermogen verloren heeft om je te betoveren. De nieuwe West Side Story is een meesterlijk gemaakt en briljant geacteerd spektakel dat van begin tot eind gloednieuw aanvoelt.

-

West Side Story speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).