FC Hyena

Info

Eten

Films

Wim Bijma - The Biggest Little Farm (Food & Film)

Wim Bijma - The Biggest Little Farm (Food & Film)


Regie John Chester
Duur 92 min
Genre Documentaire
Cast John Chester, Molly Chester
Land VS
Taal Engels
Prijs 17 euro (inclusief hapje & drankje)

Op 10 juni is er weer een nieuwe Food & Film avond. Voor deze editie in deze nieuwe reeks hebben we Wim Bijma als hoofdgast. Zijn filmkeuze: The Biggest Little Farm (2018) van regisseur John Chester.

Gastvrouw Bianca Tan maakte jarenlang succesvolle programma’s over eten voor AT5. Meer nog dan het koken zelf waren het de mensen die haar interesseerden. In deze nieuwe reeks praat ze wederom met getalenteerde chef-koks en culinair journalisten over wat eten voor hen betekent, over alledaagse dingen maar ook over lastige zaken. Het publiek mag ook vragen stellen; Alles wat u altijd wilde weten maar niet eerder kon vragen.

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Volgende editie
24-6 - Miljuschka Witzenhauzen met keuzefilm: Ramen Shop