FC Hyena

Info

Eten

Films

Tieten & Schieten

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life


Regie Jan de Bont
Duur 117 minuten
Genre Actiefilm, avonturenfilm
Cast Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciarán Hinds
Land VS, UK, Japan, Duitsland
Taal Engels gesproken

Deze film maakt deel uit van de filmreeks Tieten & Schieten.

Oscarwinnares Angelina Jolie is stoerder en sexier dan ooit in dit tweede deel van de Tombraider reeks. Nederlandse regisseur Jan de Bont past hij de gouden Hollywood-regel voor vervolgfilms toe: alles is groter, sneller en harder.

Lara Croft (Jolie) wordt geconfronteerd met haar gevaarlijkste missie ooit: het vinden en veiligstellen van de Doos van Pandora. Volgens de overlevering bevindt zich hierin de essentie van al het kwaad. Lara reist de hele wereld af, van Griekenland via Hongkong naar Kenia en verder om de doos te redden uit de handen van een maniakale wetenschapper (Ciaran Hinds), die met de doos de wereld wil vernietigen. Voor deze zaak schakelt Lara haar ex-partner Terry Sheridan (Gerard Butler) in, een gevaarlijke huurling die Lara en hun land in het verleden heeft verraden. Lara weet dat Terry Sheridan de juiste man is voor deze missie, maar kan ze hem nog vertrouwen?

Zet je schrap voor Lara's spectaculaire zoektocht waarbij keiharde duels worden afgewisseld met spetterende vuurgevechten en adembenemende, levensgevaarlijke ontsnappingen. Dit alles om de toekomst van de wereld te redden.